середу, 18 жовтня 2017 р.

Про відвагу Покрова знає і козаків оберігає

   Щороку 14 жовтня — на Святу Покрову — в Україні відзначається День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. А починаючи з 2015 року цей день особливо святковий, адже на державному рівні вирішено відзначати День захисника Вітчизни.
   З нагоди цих свят у Любомльській бібліотеці для дітей 13 жовтня для дітей середньої групи  "Сонечко" ДНЗ №1 м.Любомль був проведений виховний захід "Про відвагу Покрова знає і козаків захищає".
 Вихователь групи Оксана Василівна Цупко розповіла про те, коли виникло козацтво, пояснила, що козаки охороняли свою рідну країну — Україну — від нападників і ніколи не намагалися захоплювати інші землі, коли і як утворилася Запорозька Січ, якою зброєю користувалися козаки, про те, що вони створили свій флот, який складався з легких і швидких човників — «чайок», де жили,що одягали і чим харчувалися. А ще  вона розповіла, що козаки були освіченими людьми. Вони навчалися в школі при Січі грати на музичних інструментах та малярству. Також діти дізналися, що таке «курені» та хто такий «отаман». Вони з цікавістю слухали розповідь та розказували вірші про козаків.












Немає коментарів:

Дописати коментар